CREA.E 2022 ITINERARI FORMATIU: L’ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE, DE L’AULA A LES FAMÍLIES

ITINERARI FORMATIU: L’ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE, DE L’AULA A LES FAMÍLIES

Un anys més, el projecte Crea.e torna a activar-se gràcies a l’ajuda de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Crea.e és un projecte viu i dinàmic, que es transforma cada any per a adaptar-se a les necessitats dels centres eductius i oferir nous recursos als participants.

L’objectiu principal es treballar cap a l’alimentació sostenible tenint en compte diferents recursos i coneixements que poden enriquir els projectes educatius dels centres, implicant a tota la comunitat eductiva.

Proposta Crea.e 2022

L’itinerari formatiu: l’Alimentació sostenible, de l’aula a les famílies consta de tres blocs d’activitats educatives dirigides als tres pilars fonamentals de la comunitat educativa: el professorat, l’alumnat i les famílies. L’objectiu és que cada centre participant configure el seu itinerari formatiu escollint una activitat de cada bloc per a desenvolupar  amb el professorat, l’alumnat i les famílies. D’aquesta manera, segons els interessos educatius del moment de cada centre, podran triar les formacions que els siguen més profitoses per al seu projecte d’alimentació i consum responsable.

Com ho farem?

Cada centre participant haurà d’escollir una acció formativa del bloc de professorat, una altra del bloc de les famílies i una tercera per als alumnes.

BLOC PER AL PROFESSORAT: XERRADES FORMATIVES

  • Criteris per al consum sostenible d’aliments.
  • Recursos Educatius per treballar l’alimentació sostenible.
  • Agricultura ecològica a l’escola: l’Hort escolar sostenible.

BLOC PER A L’ALUMNAT: TALLERS A L’AULA

  • Taller de consum responsable. Una compra sostenible.
  • Taller de cuina i alimentació sostenible.
  • Taller d’hort: descobrim l’agricultura ecològica

BLOC PER A LES FAMÍLIES: ACTIVITATS DE SENSIBILITZACIÓ

  • Taller de consum responsable.
  • Xerrada educativa “Alimentació sostenible, a casa i a l’escola”.

Totes les activitats les realitzaran el personal educatiu del Mas de Noguera, amb experiència en les temàtiques a tractar, i comptaran amb material de suport per a desenvolupar les accions i facilitar l’aprenentatge.

La durada del projecte és fins el 15 de novembre, encara que passada aquesta data tots els materials creats per al seu desenvolupament quedaran a la web de Crea.e  a l’abast de totes les persones que vulguen aprofitar-lo en els seus projectes educatius.

Web: crea-e.masdenoguera.es

Junts cap a la sostenibilitat

Esperem que amb aquest projecte es puga donar un impuls projectes de sostenibilitat dels centres educatius, afavorint les accions que caminen cap al consum responsable d’aliments i la producció ecològica i de proximitat, que tant beneficia al nostre territori i al present i futur dels nostres joves.

Més informació al 964144074 o escrivint al correu crea.masdenoguera@gmail.com