Crea.e 2020 Formació on-line. Menjadors escolars sostenibles

Ens hem adonat que molts centres educatius estan prenent consciència de la importància del menjador escolar com a part molt important dels seus projectes d’educació ambiental i salut i que per tant és hora d’apostar per espais que alimenten i eduquen als seus alumnes de la manera més respectuosa amb el medi, l’escola i com no, els infants.

Però com fer-ho? La transició a un menjador escolar sostenible és un treball complex perquè implica la participació de tots els agents de la comunitat educativa, des dels mestres, a l’equip directiu, les famílies, els educadors, les cuineres, l’empresa de menjador, etc. Requereix d’un treball previ de comprensió i sensibilització de la problemàtica per a que tots recolzen i faciliten el canvi. A banda, estan les qüestions tècniques i de gestió, de proveïdors i de realització de menús. Tota aquesta feina de vegades frena o complica l’inici o la continuïtat d’aquest procés.

És per això que en Crea 2020 hem dedicat la Jornada formativa a la Transició al menjador escolar sostenible, dirigida a tota la comunitat educativa. Aquesta Jornada va tindre lloc el 22 d’octubre en format on-line però pretenem que estiga a la disposició de qui ho necessite. És per això que us deixem les intervencions d’aquest programa en aquest apart.

El menjador escolar sostenible és un pilar fonamental per treballar l'agricultura ecològica, la nostra salut i nutrició, el consum responsable i la sostenibilitat en un centre educatiu. Des de la nostra experiència i el constant treball amb la comunitat educativa podem constatar que una gran part dels centres educatius volen impulsar un model de centre educatiu més sostenible mitjançant el projecte de menjador escolar sostenible i de vegades no disposen de recursos per aconseguir-ho o de la informació adequada per accedir.

És per això que en Crea 2020 hem dedicat la Jornada formativa a la Transició al menjador escolar sostenible, dirigida a tota la comunitat educativa.

Aquesta Jornada va tindre lloc el 22 d’octubre i finalment es va optar per la opció en format telemàtic, per les dificultats que vam trobar per fer-la presencial a causa de la pandèmia, però amb la intenció que arribés al major nombre possible d’usuaris. És per això, que totes les intervencions de la jornada es van gravar i posteriorment es van editar els vídeos i es van penjar a la plataforma del projecte.

Hem de dir que la jornada va ser tot un èxit ja que en un sol dia es van esgotar les places per a la participació en directe. La realització de la mateixa va permetre una ronda de preguntes dels participants als ponents i un debat posterior que va enriquir molt la formació. Els participants que no van poder assistir pogueren visionar els vídeos en la nostra web:

https://crea-e.masdenoguera.coop/