Crea.e és un projecte educatiu i de treball continuat dirigit a tota la comunitat educativa dels centres de primària i secundària de la Comunitat Valenciana.
Pretén desenvolupar objectius, metodologies i activitats que consciencien sobre la importància del consum responsable i dels aliments procedents de l’agricultura ecològica, com a mitjà per a la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, així com per a donar una empenta i aconseguir que els menjadors escolars introduixquen criteris de sostenibilitat en el seu ideari d’alimentació saludable mitjançant la introducció dels aliments ecològics en els menús dels alumnes.
Crea.e continua treballant per a ser un espai de treball on les persones que es dediquen a promoure el consum responsable i la producció ecològica d'aliments des de qualsevol àmbit educatiu puguin crear i compartir idees, projectes i activitats relacionades amb la matèria, i ajudar-se en la resolució de problemes mitjançant la creació de xarxes de treball i la construcció de sinergies entre els diferents agents implicats.
Esta dirigit a tota la comunitat educativa: alumnes i docents de primària i secundària, educadors, les AMPA i les famílies, monitors de menjadors, etc.
La proposta d’activitats per a aquest any respon a les necessitats recollides dels docents, alumnes i famílies durant els anys anteriors del projecte, amb la novetat que enguany hem apostat pel format digital i on-line per desenvolupar les activitats i els materials didàctics, amb la creació d’una web on es poden consultar tots els materials editats.
https://crea-e.masdenoguera.coop/
En aquesta direcció, es presenten tres actuacions que són complementàries i tenen un fi comú: ajudar als centres educatius a tindre un desenvolupament més sostenible en el seu currículum i a abordar de manera transversal l’agricultura ecològica, el consum responsable i el menjador escolar sostenible, com a conceptes i ferramentes que es relacionen i es complementen entre si.
El projecte Crea.e torna a activar-se gràcies a l’ajuda de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.
L’objectiu principal de Crea.e 2022 es treballar cap a l’alimentació sostenible tenint en compte diferents recursos i coneixements que poden enriquir els projectes educatius dels centres, implicant a tota la comunitat educativa.
La nostra proposta per aquest curs es L’itinerari formatiu: l’Alimentació sostenible, de l’aula a les famílies consta de tres blocs d’activitats educatives dirigides als tres pilars fonamentals de la comunitat educativa: el professorat, l’alumnat i les famílies. L’objectiu és que cada centre participant configure el seu itinerari formatiu escollint una activitat de cada bloc per a desenvolupar amb el professorat, l’alumnat i les famílies.
Totes les activitats les realitzaran el personal educatiu del Mas de Noguera, amb experiència en les temàtiques a tractar, i comptaran amb material de suport per a desenvolupar les accions i facilitar l’aprenentatge.
Esperem que amb aquest projecte es puga donar un impuls projectes de sostenibilitat dels centres educatius, afavorint les accions que caminen cap al consum responsable d’aliments i la producció ecològica i de proximitat, que tant beneficia al nostre territori i al present i futur dels nostres joves.
Curs pràctic per aprendre a fer diferents tipus de formatges amb les tècniques de coagulació làctica i enzimàtica, així com l'elaboració d'altres derivats de la llet com el iogurt i la collada. Tots els productes s'obtenen a partir de la llet ecològica de les vaques del Mas de Noguera.
Reconeixement de l'espart, coneixement del tractament per al seu ús i acostament a l'artesania amb espart, de manera que el participant del taller aconsegueixi realitzar una tasca pròpia. El curs inclou els materials.