Crea.e és un projecte educatiu i de treball continuat dirigit a tota la comunitat educativa dels centres de primària i secundària de la Comunitat Valenciana.
Pretén desenvolupar objectius, metodologies i activitats que consciencien sobre la importància del consum responsable i dels aliments procedents de l’agricultura ecològica, com a mitjà per a la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, així com per a donar una empenta i aconseguir que els menjadors escolars introduixquen criteris de sostenibilitat en el seu ideari d’alimentació saludable mitjançant la introducció dels aliments ecològics en els menús dels alumnes.
Crea.e continua treballant per a ser un espai de treball on les persones que es dediquen a promoure el consum responsable i la producció ecològica d'aliments des de qualsevol àmbit educatiu puguin crear i compartir idees, projectes i activitats relacionades amb la matèria, i ajudar-se en la resolució de problemes mitjançant la creació de xarxes de treball i la construcció de sinergies entre els diferents agents implicats.
Esta dirigit a tota la comunitat educativa: alumnes i docents de primària i secundària, educadors, les AMPA i les famílies, monitors de menjadors, etc.
La proposta d’activitats per a aquest any respon a les necessitats recollides dels docents, alumnes i famílies durant els anys anteriors del projecte, amb la novetat que enguany hem apostat pel format digital i on-line per desenvolupar les activitats i els materials didàctics, amb la creació d’una web on es poden consultar tots els materials editats.
https://crea-e.masdenoguera.coop/
En aquesta direcció, es presenten tres actuacions que són complementàries i tenen un fi comú: ajudar als centres educatius a tindre un desenvolupament més sostenible en el seu currículum i a abordar de manera transversal l’agricultura ecològica, el consum responsable i el menjador escolar sostenible, com a conceptes i ferramentes que es relacionen i es complementen entre si.
Mentre estem a l'espera de rebre indicacions sobre com procedir a la reobertura de les instal·lacions per poder oferir un servei amb les màximes garanties sanitàries, la primavera s'ha instal·lat al Mas de Noguera.
Estem desitjant que arribi el moment de poder rebre-us i tornar a gaudir junts d'aquest entorn tan privilegiat que seguim cuidant amb cura i dedicació per a tots vosaltres.
Ens hem vist obligats a cancel·lar totes les programacions previstes fins a la data d'avui i hem de redissenyar cada activitat per adaptar-la a la nova normalitat.
Us mantindrem informats de qualsevol novetat a l'respecte, i us enviem molta força per suportar aquesta situació de la millor manera possible.
El projecte Crea.e torna a activar-se gràcies a l’ajuda de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.
L’objectiu principal de Crea.e 2022 es treballar cap a l’alimentació sostenible tenint en compte diferents recursos i coneixements que poden enriquir els projectes educatius dels centres, implicant a tota la comunitat educativa.
La nostra proposta per aquest curs es L’itinerari formatiu: l’Alimentació sostenible, de l’aula a les famílies consta de tres blocs d’activitats educatives dirigides als tres pilars fonamentals de la comunitat educativa: el professorat, l’alumnat i les famílies. L’objectiu és que cada centre participant configure el seu itinerari formatiu escollint una activitat de cada bloc per a desenvolupar amb el professorat, l’alumnat i les famílies.
Totes les activitats les realitzaran el personal educatiu del Mas de Noguera, amb experiència en les temàtiques a tractar, i comptaran amb material de suport per a desenvolupar les accions i facilitar l’aprenentatge.
Esperem que amb aquest projecte es puga donar un impuls projectes de sostenibilitat dels centres educatius, afavorint les accions que caminen cap al consum responsable d’aliments i la producció ecològica i de proximitat, que tant beneficia al nostre territori i al present i futur dels nostres joves.
Un anys més, el projecte Crea.e torna a activar-se gràcies a l’ajuda de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Crea.e és un projecte viu i dinàmic, que es transforma cada any per a adaptar-se a les necessitats dels centres eductius i oferir nous recursos als participants.
L’objectiu principal es treballar cap a l’alimentació sostenible tenint en compte diferents recursos i coneixements que poden enriquir els projectes educatius dels centres, implicant a tota la comunitat eductiva.
Ja són ací els Campaments d'estiu del Mas de Noguera. ¿T'apuntes?
Apunta als teus fills a un campament amb activitats relacionades amb l'educació ambiental: ramaderia i agricultura ecològica, herboristería, apicultura, usos de l'aigua, bosc mediterrani i itineraris guiats.
L'objecte del Programa és facilitar, a través d'ajudes directes, que les persones majors d'edat i empadronades en la Comunitat Valenciana realitzen viatges turístics.
Els períodes de gaudi del bo són els següents:
• 17 de gener de 2022 - 31 de maig de 2022
• 19 de setembre de 2022 – 22 de desembre de 2022
L'ajuda directa cobrirà el 50% del cost dels serveis subvencionables, amb un màxim de 400 euros per a estades entre dues i quatre nits, i el 60%, amb un màxim de 600€, per a estades de 5 o més nits.
IMPORTANT: només es podrà realitzar una sol·licitud per persona.
Una vegada assignat un codi promocional per a ús del bo, s'haurà de reservar els serveis turístics per a gaudir-los dins del període d'ús en el qual siga rebut aqueix codi promocional.
Ja hem cobert totes les places dels campaments d'aquest any!!!!
MOLTES GRÀCIES A TOTS!!!!!
Ja em cobert tots els torns d'aquest any.
Lamentem tots els xiquets/es que no han pogut entrar, una verdadera llàstima, però agraïm de veritat tota l'acceptació que han tingut els nostres campaments.
Tot l'equip del Mas de Noguera us ho agraeix de tot cor!!!
El menjador escolar sostenible és un pilar fonamental per treballar l'agricultura ecològica, la nostra salut i nutrició, el consum responsable i la sostenibilitat en un centre educatiu. Des de la nostra experiència i el constant treball amb la comunitat educativa podem constatar que una gran part dels centres educatius volen impulsar un model de centre educatiu més sostenible mitjançant el projecte de menjador escolar sostenible i de vegades no disposen de recursos per aconseguir-ho o de la informació adequada per accedir.
Estades amb places limitades (màxim 60 xiquets) amb educadors especialitzats en EA i animació, pensió completa amb 5 menjars diaris de productes propis, locals i/o ecològics. Habitacions de 4, 5 i 6 places, personal de referència 24h. Activitats pràctiques adequades per les diferents edats, divertides, educatives i respectuoses amb l’entorn.